detector.media
31.07.2018 20:00
Український анімаційний фільм «Причинна» відібрано на фестиваль незалежного кіно в Іспанії
Український анімаційний фільм «Причинна» відібрано на фестиваль незалежного кіно в Іспанії
Анімаційну баладу Андрія Щербака «Причинна» відібрано до участі у конкурсній програмі 9-го Picknic Film Festival, який пройде 17-19 серпня у місті Сантандер (Іспанія).

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Зазначається, що Picknic Film Festival є майданчиком для показу незалежного кіно, він зосереджений на показі анімаційних стрічок, відеоарту, ігрових та документальних короткометражних фільмів.

Для «Причинної» це вже четвертий показ в Іспанії і загалом 24-та участь у міжнародних кінофестивалях.

Екранізація поеми Тараса Шевченка створена компанією «Магіка-фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

За сюжетом анімаційного фільму, війна розділяє закоханих; молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але, побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Попри все вони залишаються разом назавжди. 

Національна прем'єра картини відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках Національної конкурсної програми короткометражних фільмів. 

Раніше повідомлялося, що стрічка «Причинна» увійшла до української програми Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum, який пройде у Києві з 6 по 9 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY