detector.media
31.07.2018 19:42
У Центральній Африці вбили двох російських журналістів та режисера, які знімали фільм про ПВК «Вагнер» - ЗМІ
У Центральній Африці вбили двох російських журналістів та режисера, які знімали фільм про ПВК «Вагнер» - ЗМІ
У Центральноафриканській Республіці (ЦАР) невідомими особами було вбито журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, які знімали там документальний фільм про роботу ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє сайт телеканалу «Дождь» з посиланням на джерела в «Центрі керування розслідуваннями».

За словами одного зі співрозмовників, загибель знімальної групи нібито підтвердили в місії ООН в ЦАР, а також місцеві держслужбовці.

Як повідомляють джерела, росіян зупинили на блокпосту, коли вони їхали зі столиці республіки Бангі в населений пункт Бомбарі. Що саме сталося з ними далі - невідомо, але тіла загиблих начебто вже опізнали.

Орхана Джемаля, як повідомляє The Bell, впізнала по фотографії його дружина Ірина Гордієнко.

Головний редактор «Центру управління розслідуваннями» Андрій Коняхин відмовився надавати «Дождю» коментар з приводу цієї ситуації. Пізніше Російська служба «Бі-бі-сі» з посиланням на його слова повідомила, що востаннє знімальна група виходила на зв'язок позавчора.

«Правда, дуже важко говорити, це мої друзі», - додав Коняхін.

За даними AFP, тіла загиблих знайшли в 23 кілометрах від міста Сибут. Агентство відзначає, що росіяни були вбиті невстановленими озброєними людьми.

За версією джерела «Интерфакса» начебто з поліції ЦАР, метою вбивства був грабіж. Версію про пограбування підтверджує також неназване джерело видання «Медиазона». За його даними, журналісти їхали на зустріч зі своїм «помічником» в ЦАР і мали при собі дорогу техніку, яка могла стати метою грабіжників.

Посольство Росії в ЦАР розповсюдило інформацію, що вбитими виявились журналісти видання «Известия», передає «Медиазона». Начебто загиблі мали при собі відповідні журналістські посвідчення. Проте в самому виданні «Известия» заявили, що жодних їхніх співробітників у ЦАР не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Афганістані за день загинули десять журналістів.

Фото: Дождь / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY