detector.media
29.07.2018 16:04
Катар поширював фейкові новини проти Австралії та США, щоб отримати право провести ЧС-2022 з футболу - ЗМІ
Катар поширював фейкові новини проти Австралії та США, щоб отримати право провести ЧС-2022 з футболу - ЗМІ
За повідомленями ЗМІ, Катар прицільно дискредитував своїх конкурентів за допомогою фейкових новин у боротьбі за право на проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Про це повідомляє лондонський тижневик Sunday Times з посиланням на отримані від інформованого джерела електронні повідомлення, передає «Громадське радіо».

З повідомлень, які отримало видання, випливає, що заявочний комітет Катару спеціально найняв PR-фірму, а також колишніх співробітників ЦРУ для поширення фейкових новин щодо своїх головних суперників - Австралії та США.

У той же час наголошується, що одним з основних критеріїв ФІФА у виборі країни для проведення футбольної першості, є підтримка з боку громадян країни-претендента. При цьому, за даними Sunday Times, професор Деніс Коутс з Університету Меріленда написав доповідь на 23 сторінки, у якій він різко розкритикував ідею проведення в країні Чемпіонату світу з футболу. Видання повідомляє, що за цю роботу Коутс отримав 9 тис. доларів.

Для підтвердження інформації газета опублікувала також електронного листа, надісланого главою нью-йоркської компанії зі зв’язків з громадськістю «Браун Ллойд Джеймс» (Brown Lloyd James) Майклом Хольцманом старшому раднику заявочного комітету Катару Ахмаду Німеху. У ньому Хольцман пише про те, що за останні чотири місяці була проведена «велика кампанія по дискредитації країн-кандидатів на першість 2018/2022, особливо Австралії і США».

На думку видання, такі дії можуть стати достатньою підставою для позбавлення Катару завойованого ним у 2010 році права на організацію турніру.

Нагадаємо, раніше поідомлялося, що у Великій Британії пропонують ввести податок за поширення фейкових новин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY