detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
26.07.2018 13:37
«Армія ФМ» і три радіостанції Business Radio Group перемогли в конкурсі на цифрове радіо
«Армія ФМ» і три радіостанції Business Radio Group перемогли в конкурсі на цифрове радіо
26 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві.

На чотири місця в цифровому мультиплексі подали заяви п’ять радіостанцій. Переможцями стали радіостанція Міністерства оборони України «Армія ФМ» і три радіостанції холдингу Business Radio Group: «Бізнес-радіо», DJ FM і Power FM.

Ще одна радіостанція Business Radio Group – радіо «Шансон» – програла в конкурсі.

Нагадаємо, 29 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на цифрове радіо в Києві. Заяви подали 10 радіостанцій – усі вони стали переможцями конкурсу: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Однак радіостанція «Перше цифрове» не сплатила ліцензійного збору у встановлений законом строк і так і не стала ліцензіатом. 17 травня Нацрада скасувала своє рішення про визначення цієї компанії переможцем конкурсу.

5 квітня Нацрада вирішила оголосити повторний конкурс на цифрове радіо стандарту T-DAB (DAB+) у Києві на 4 вільні місця, які залишилися в мультиплексі. Підсумки цього конкурсу підбито 26 липня.

17 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на ще одне вільне місце в мультиплексі цифрового радіо. Цей конкурс поки що триває.

11 червня Концерн РРТ запустив локальний київський мультиплекс цифрового радіо стандарту T-DAB (DAB+). У мультиплексі мовлять 9 цифрових радіостанцій: «Українське радіо», «Промінь», «Культура», «Країна ФМ», Old Fashioned Radio, Hype Radio, Zemlya, «Мейдан», і «Радіо Марія». Трансляція відбувається цілодобово з двох цифрових передавачів Концерну РРТ в Києві потужністю 1 кВт і 2 кВт.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY