detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
24.07.2018 17:20
Серіал «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва покаже ICTV
Серіал «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва покаже ICTV
4-серійна версія стрічки «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва вийде в ефір на каналі ICTV восени цього року.

Про це повідомив креативний продюсер серіалу Андрій Дончик на презентації проекту в рамках пітчингу фільмів патріотичного спрямування від Міністерства культури України, який стартував сьогодні, 24 липня.

Нагадаємо, стрічка Ахтема Сеітаблаєва виходила в український прокат з 6 грудня минулого року по березень цього року та побила рекорд 2017 року по касових зборах серед українських фільмів.

Андрій Дончик розповів, що сценаристка Наталія Ворожбит із самого початку писала сценарій 4-серійного фільму «Кіборги», який повністю було втілено на знімальному майданчику. Тож у серіалі буде 60% нового матеріалу, що не ввійшов у прокатну версію стрічки. 

За словами продюсера, наразі серіал повністю змонтовано, але команда стрічки очікує на державну підтримку в розмірі 1,5 млн грн, які буде витрачено на перезйомку уривків, у яких демонструється логотип іншого каналу, а також на переозвучку нового матеріалу та додаткову комп’ютерну графіку.

«Усе це буде готово фактично за два місяці. Канал ICTV, який буде транслювати, просить зробити прем’єру в жовтні. Ми очікуємо, що це буде прайм. Можливо, всі чотири серії буде показано разом у вихідний або святковий день», – сказав Андрій Дончик.

«У 4-серійній версії є простір, можливість розкрити характери, пояснити мотивацію вчинків героїв», – додав він.

Нагадаємо, у фільмі «Кіборги» в камео знявся кореспондент каналу «1+1» Олександр Завгородний. Раніше повідомлялося, що серіал (розширена 4-серійна версія фільму) вийде на каналі «1+1», на якому відбулася і прем’єра повнометражної стрічки «Кіборги» 9 травня цього року.

Креативний продюсер серіалу Андрій Дончик є головою експертної комісії при Міністерстві культури, але, за правилами пітчингу, не буде оцінювати свій проект.

Нагадаємо, «Кіборги» – воєнна драма-бойовик про захисників Донецького аеропорту. Стрічка стала одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія «Ідас-філм». Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно.

Режисер стрічки – Ахтем Сеітабалаєв, автор сценарію – Наталія Ворожбит, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Король. Ролі у фільмі виконали: Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Олександр Піскунов, Роман Ясинський, В'ячеслав Довженко, Костянтин Темляк, Роман Семисал, Наталія Мосейчук, Олександр Загородний, Владислав Журенко.

Широкий прокат розпочався 7 грудня, прокатна компанія – Ukrainian Film Distribution.

Фільм «Кіборги» за перший вікенд зібрали 8 млн 186 тисяч 701 гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер - стрічка «Dzidzio Контрабас» - за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Фільм отримав шість статуеток Національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема у номінації «Найкращий фільм 2017 року».

Ахтем Сеїтаблаєв повідомив, що його стрічку «Кіборги» буде подано на розгляд українського Оскарівського комітету як претендента на премію «Оскар» Американської кіно академії від України у номінації кращого фільму іноземною мовою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY