detector.media
07.06.2018 17:18
Маріупольський телеканал МТВ видалив сюжет про екологічний флешмоб. На каналі кажуть - через скаргу коментатора
Маріупольський телеканал МТВ видалив сюжет про екологічний флешмоб. На каналі кажуть - через скаргу коментатора
Маріупольський телеканал МТВ видалив сюжет про екологічний флешмоб, який проходив в місті 5 червня. «Новости Донбасса» дали цій новині заголовок «Канал Ахметова видалив сюжет про флешмоб проти забруднення повітря його заводами у Маріуполі»

Ще ввечері 5 червня відеоролик був розміщений на сайті телеканалу, а також на його офіційних сторінках в соцмережах. 6 червня ролик був видалений, пише видання.

Однак сторінка з сюжетом збереглася в Google-кеші.

Крім цього, інформація про флешмоб, на який прийшло понад 1000 осіб, не була озвучена у випуску новин МТВ ні за 5, ні за 6 червня, а також видалена з порталу MRPL.city, який теж пов'язаний з «Метінвестом». У мережі зберігся кеш публікації.

5 червня в Маріуполі пройшов флешмоб «Я хочу дихати». Учасники вимагали від місцевих металургійних комбінатів компанії «Метінвест» забезпечити скорочення обсягу викидів.

Телеканал МТВ належить компанії «Метінвест» з групи СКМ Ріната Ахметова. Крім Ахметова (71,24%), ним володіють народний депутат «Опозиційного блоку» Вадим Новинський (11,41%) і два кіпрських офшори (6,65% і 5,7%), стверджують «Новости Донбасса».

«Детектор медіа» звернувся за роз’ясненням до Маріупольського каналу МТВ.  

«На Ваше звернення повідомляємо, що сюжет про екологічний флешмоб, який відбувався в Маріуполі 5 червня, було видалено тому, що людина, яка коментувала подію журналістам телеканалу МТБ під час флешмобу, поскаржилася, що не хоче бути в цьому матеріалі, - пояснили ДМ на каналі. - Після виходу Маріупольської Служби Новин не було сенсу переробляти цей сюжет, тому що випуск новин з цим сюжетом пройшов повний цикл показів з повторами на наступний день. Тому було прийнято рішення видалити сюжет.

На порталі MRPL.CITY із матеріалу про флешмоб за 5 червня також було видалено відео та пізніше відновлено текстовий варіант новини з фото».

Як повідомляв «Детектор медіа», 6 квітня 2017 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за результатами позапланової перевірки оштрафувала маріупольський телеканал МТВ (ТОВ «Маріупольське телебачення») на 84 тис. грн (25% ліцензійного збору) через показ ним пропагандистської телепрограми «Территория заблуждений» виробництва російського телеканалу РЕН ТВ.

Фото: mariupolskoe.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY