detector.media
06.06.2018 18:28
Восьми особам повідомлено про підозру за переслідування журналістів у Криму - прокуратура
Восьми особам повідомлено про підозру за переслідування журналістів у Криму - прокуратура
Прокуратурою АРК здійснюється процесуальне керівництво у 23 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами незаконного затримання, позбавлення волі журналістів, порушення недоторканості їх житла, перешкоджання журналістській діяльності.

Восьми особам повідомлено про підозру за переслідування журналістів у Криму. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Зазначається, що прокуратурою, яка була передислокована на материкову частину України після незаконної анексії Криму Росією, здійснюється процесуальне керівництво у 23 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами незаконного затримання, позбавлення волі журналістів, порушення недоторканості їх житла, перешкоджання журналістській діяльності. У ході досудового розслідування кожен такий факт ретельно перевіряється.

«Завдяки послідовній роботі є результати у кримінальних провадженнях щодо вчинення злочинів відносно Анни Андрієвської, Наталії Кокоріної, Романа Спиридонова, Османа Пашаєва та інших», - повідомляють у відомстві.

За даними прокуратури, за результатами зібраних доказів 8 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 146 (незаконне позбавлення волі), 162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

«Підозрюваними найчастіше є так звані "слідчі та оперативні працівники Управління ФСБ РФ по Республіці Крим та м. Севастополю" та представники незаконно створеного озброєного формування "Самооборона Крим"», - зазначають у прокуратурі.

Як повідомляють у відомстві, зазначених осіб оголошено у розшук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за п’ять місяців 2018 року експерти Інституту масової інформації (ІМІ) зафіксували загалом по Україні 117 випадків порушень свободи слова, які сталися у 21 регіоні країни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY