detector.media
05.06.2018 09:35
Вирок Роману Сущенку може оскаржуватись понад півроку – Фейгін
Вирок Роману Сущенку може оскаржуватись понад півроку – Фейгін
На півроку може затягнутися процес оскарження вироку українському журналісту Роману Сущенко, якому Московський міський суд присудив 12 років колонії суворого режиму

Про це повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін в інтерв’ю «Укрінформу».

На питання журналіста про можливість оскарження рішення Московського міського суду в ЄСПЛ, Фейгін відповів:

«Нагадаю, що для цього потрібно ще пройти другу інстанцію оскаржень в Росії. А ось ця історія в нашому випадку може затягнутися надовго. Вже почалося літо. А з досвіду відомо, що на літній період подібні історії завмирають (тим більше, нагадую, що у мене поки немає повного тексту вироку). Так що місяця три випадає, і, ймовірно, проходження другої інстанції може затягнутися десь на півроку», – сказав він.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення.

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив жаль у зв'язку з тим, що українського журналіста Романа Сущенка в Росії засудили до 12 років позбавлення волі, та закликав звільнити його.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY