detector.media
31.05.2018 19:37
МЗС України закликало посилити тиск на РФ через недопуск консулів до Сенцова і Кольченка
МЗС України закликало посилити тиск на РФ через недопуск консулів до Сенцова і Кольченка
Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити тиск на Росію через недопуск українськиї консулів до засуджених Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

«За 4 роки РФ не допустила українських консулів до Олега Сенцова та Олександра Кольченка. В порушення всіх норм. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

17 травня стало відомо, що Кольченко написав листа Сенцову з приводу оголошення тим голодування.

31 травня політв’язень Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY