detector.media
31.05.2018 17:05
Україна пообіцяла ЄС розібратися з публікацією особистих даних журналістів в інтернеті – Представництво ЄС в Україні
Україна пообіцяла ЄС розібратися з публікацією особистих даних журналістів в інтернеті – Представництво ЄС в Україні
31 травня, під час щорічного Діалогу України та ЄС з питань прав людини у Брюсселі, українська сторона підтвердила зобов’язання вирішити питання публікації особистих даних журналістів на українських веб-сайтах

Про це йдеться у прес-релізі Представництва ЄС в Україні.

Обидві сторони наголосили на важливості вільних та незалежних медіа та обговорили шляхи посилення безпеки журналістів.

«Україна підтвердила зобов’язання вирішити питання публікації особистих даних журналістів на українських веб-сайтах», – повідомляє прес-служба Представництва.

Крім того, як зазначено в релізі, Україна та ЄС визнали значення Суспільного мовлення та необхідності забезпечити достатнє фінансування для його робити.

Під час зустрічі сторони також закликали до негайного звільнення незаконно затриманих громадян України в Росії та на Кримському півострові. А також обговорили інші питання щодо прав людини в Україні та її окупованих територіях.
 
Делегацію ЄС очолив Голова підрозділу з питань двосторонніх відносин з країнами Східного партнерства Європейської служби зовнішньої діяльності Дірк Шубель. Делегацію Україна очолив Заступник Міністра юстиції України Сергій Петухов.

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

У серпні 2017 року волонтери Центру «Миротворець» запустили систему автоматичного розпізнавання осіб, які посягнули на незалежність і територіальну цілісність України.

В ООН закликали Україну розслідувати діяльність «Миротворця" та вжити заходів для видалення персональних даних із сайту.

У липні 2017 року в інтернет-просторі розпочав роботу інтернет-ресурс «Центр “Паразит”», який планує збирати й оприлюднювати «компромат» на українських політиків і журналістів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY