detector.media
29.05.2018 10:05
У своєму «останньому слові» Сущенко не визнав вину і попросив виправдувальний вирок – захисник
У своєму «останньому слові» Сущенко не визнав вину і попросив виправдувальний вирок – захисник
28 травня у своєму «останньому слові» на засіданні Московського міського суду український журналіст Роман Сущенко не визнав вину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на громадського захисника журналіста Марка Фейгіна.

«Під час свого "останнього слова" Роман Сущенко заявив, що він як і раніше не визнає вину і попросив винести йому виправдувальний вирок», – сказав захисник.

На його думку, може бути ухвалений «рівноважний вирок».

«Як відомо, за статтею, в якій обвинувачують Романа Сущенка, могли попросити і строк 20 років. Проте під час промови обвинувачення говорилося про відсутність обтяжуючих обставин, про позитивну характеристику з місця роботи Сущенка. З огляду на те, що є практика, коли суд призначає строк менший, ніж просить обвинувачення, думаю, в даному разі, може йти мова про вирок 11-14 років», – сказав Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.  27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Вирок Роману Сущенкку оголосять 4 червня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY