detector.media
28.05.2018 17:05
МЗС України вкотре вимагає звільнення Сущенка
МЗС України вкотре вимагає звільнення Сущенка
Міністерство закордонних справ України наголошує на політичній вмотивованості переслідування українського журналіста Романа Сущенка та вимагає його звільнення

Про це у Twitter написала речниця МЗС Мар’яна Беца 28 травня, після того, як у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі Сущенка.

«Вчергове наголошуємо на політичній вмотивованості справи, вимагаємо звільнити журналіста Сущенка – заручника агресії РФ», – написала вона.

Вчергове наголошуємо на політичній вмотивованості справи,вимагаємо звільнити журналіста Сущенка-заручника агресії РФ https://t.co/tQLJo7ATVn

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 28 мая 2018 г.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.  27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Вирок Роману Сущенкку оголосять 4 червня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY