detector.media
15.05.2018 09:25
Марк Фейгін поскаржився до суду через позбавлення його адвокатського статусу
Марк Фейгін поскаржився до суду через позбавлення його адвокатського статусу
Марк Фейгін, який захищає українського журналіста Романа Сущенка у Москві, подав позов до адвокатської палати через позбавлення його статусу адвоката 24 квітня

Про це Фейгін написав на своїй сторінці у Facebook.

«Позов до адвокатської палаті міста Москви з приводу позбавлення мене статусу поданий», – повідомив він.

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо про позбавлення Марка Фейгіна адвокатського статусу. Тоді він повідомив «Детектору медіа», що поки що у суді журналіста Романа Сущенка захищатиме інший адвокат.

Російський адвокат Микола Полозов вважає, що чрез позбавлення адвокатського статусу Марка Фейгіна в РФ скоротиться число адвокатів, готових захищати інтереси утримуваних Росією українських політв'язнів.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY