detector.media
03.05.2018 20:00
Польський журналіст Томаш Мацейчук заявив, що його депортували з РФ та заборонили в'їзд на 30 років
Польський журналіст Томаш Мацейчук заявив, що його депортували з РФ та заборонили в'їзд на 30 років
У 2016 році Мацейчуку, за його словами, на п'ять років заборонили в'їзд до України.

Польський журналіст Томаш Мацейчук заявив, що його депортували з РФ та заборонили в'їзд на 30 років Про це він повідомив на своїй сторінці у «ВКонтакте», передає «Дождь».

Журналіст опублікував фотографію документа, в якому говориться, що йому заборонений в'їзд в Росії до 10 квітня 2048 року.

«Федеральна Міграційна Служба РФ застосувала стосовно до мене пп. 14 ч. 1 ст. 27 Н 114 ФЗ. На їхню думку, я раніше знаходився на території Росії незаконно - не виїхав з країни у потрібний термін», - розповів журналіст.

При цьому Мацейчук зазначив, що раніше завжди прилітав до Москви по діловій тримісячній візі і відлітав вчасно. На цей раз в Росію, за його словами, його запросив російський телеканал для участі в зйомках передачі і оплатив йому переліт.

На думку журналіста, заборона в'їзду - це «політично вмотивований наказ» зверху, щоб прибрати його з російського телеефіру.

За інформацією російських ЗМІ із посиланням на джерело в правоохоронних органах, Мацейчуку заборонили в'їзд до РФ, тому що «він є персоною нон грата за участь у збройному конфлікті в Донбасі» на українській стороні. Також йому начебто інкримінують «осквернення могил радянських бійців».

Повідомляється, що 27 лютого Мацейчука затримали в його квартирі в передмісті Москви, у нього пройшов обшук. Журналіст розповів, що його вирішили залучити до адміністративної відповідальності за порушення правил реєстрації. В результаті суд оштрафував його на 5 тисяч рублів і відпустив на свободу, зазначив журналіст.

Нагадаємо, що у 2016 році Томаш Мацейчук став учасником бійки на зйомках ток-шоу «Право голосу» на російському телеканалі ТВЦ. Під час зйомок програми він заявив, що «українці теж хочуть жити як нормальні люди, а не в лайні, як ви». Згодом Мацейчук повідомив, що отримав компенсацію в розмірі 50 тисяч рублів від російського телеканалу.

Раніше в тому ж році журналіст повідомив, що йому на п'ять років заборонили в'їзд до України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY