detector.media
02.05.2018 09:45
Чийгоза призначено відповідальним у справах кримських політв’язнів
Чийгоза призначено відповідальним у справах кримських політв’язнів
Меджліс кримськотатарського народу призначив заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза уповноваженим за взаємодію з родичами кримських політв'язнів

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Взаємодія з родичами політв'язнів Криму, незалежно від їх національності, а також їх адвокатами з усіх питань, пов'язаних з їх захистом, в Меджлісі кримськотатарського народу покладено на заступника Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза», – написав пан Чубаров.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що звільнення політв’язнів залежить не від дипломатів, а від президента РФ Володимир Путіна.

У квітні 2018 року перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі повідомив, що питання про виділення бюджетних коштів сім'ям політв'язнів буде винесено на розгляд Кабінету міністрів України.

На фото - Ахтем Чийгоз

Фото: "Телеграф"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY