detector.media
01.05.2018 11:25
Російська «фабрика тролів» намагається підірвати енергетику США – доповідь Конгресу
Російська «фабрика тролів» намагається підірвати енергетику США – доповідь Конгресу
Російська «фабрика тролів» у Санкт-Петербурзі після деструктивної інформаційної кампанії на президентських виборах у США продовжує впливати на енергетичні ринки Сполучених Штатів.

Про це йдеться в дослідженні профільного комітету Палати представників американського Конгресу, повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Схоже, що російські інтернет-тролі не обмежили свою шкідливу діяльність на останніх президентських виборах (у США – ред.). Відповідно до березневого звіту Комітету з питань науки, космосу і технологій Палати представників російські тролі активно намагаються підірвати енергетичні ринки Сполучених Штатів», - пише видання.

Уточнюється, що доповідь Комітету була сфокусована на діяльності російського Інтернет-дослідницького агентства, так званої «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі. Саме ця установа перебуває «на передовій» шкідливого втручання росіян через кіберпростір.

У документі, зокрема, зазначається, що «Росія була активно залучена до узгоджених зусиль з метою підриву американських енергетичних ринків та впливу на внутрішню енергетичну політику». При цьому вказується, що росіяни намагалися досягти цієї мети, в тому числі, через американські медіа-платформи (Instagram, Facebook і Twitter).

Як повідомляв «Детектор медіа», у Верховній Раді зареєстровано законопроект №8304, яким Кабінет Міністрів України пропонує розмежувати підслідність кіберзлочинів, вчинених у сфері використання комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж, мереж електрозв’язку, державних інформаційних ресурсів і об’єктів критичної інформаційної інфраструктури та суттєво підвищити відповідальність за втручання в їхню роботу.

Фото: BaltNews.lv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY