detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13.04.2018 15:54
Фестивалю «Де кіно» цього року не буде
Фестивалю «Де кіно» цього року не буде
Групи компаній «1+1 медіа» та Film.ua Group цього року не будуть проводити спільний фестиваль короткого метру «Де кіно».

«Фестиваль бере перерву», – повідомила «Детектору медіа» PR-директорка «1+1 медіа» Світлана Павелецька.

Цього року «1+1 медіа» планує проводити пітчинг проектів, фінал якого відбудеться наприкінці вересня. «Цього року в нас є конкретні цілі, які нам простіше закрити пітчингом. Тому ми будемо скоро анонсувати пітчинг, але вже зараз скажу, що він стартує до кінця весни з фіналом наприкінці вересня», – розповіла пані Павелецька.

На запитання, чи можливе відновлення фестивалю «Де кіно» наступного року, вона сказала: «Відновлення завжди можливе:). Подивимося на економічну ситуацію в країні й на те, які завдання стоятимуть перед бізнесом. Нині ми вирішили сконцентруватися на вирішенні конкретного бізнес-завдання, але впевнені, це також буде видовищно та цікаво».

Маркетинг-директорка Film.ua Group Поліна Толмачова сказала «Детектору медіа», що їй нічого додати до сказаного колегою з «1+1 медіа».

Нагадаємо, групи «1+1 медіа» та Film.ua Group заснували фестиваль короткого метру «Де кіно» у 2016 році.

Перший фестиваль «Де кіно» відбувся в Києві 30 вересня – 1 жовтня 2016 року. Програма фестивалю складалася з трьох частин: показ поданих на фестиваль робіт, майстер-класи, пітчинг The Next Big Thing. Конкурсна програма включала чотири номінації: «Фільм, знятий на мобільний телефон», «Трейлер до власного серіалу», «Вебізод» і «Рімейк відомого фільму». На конкурс було подано понад 300 короткометражних стрічок, із яких до фіналу вийшли 35 робіт. Гран-прі та грошову винагороду в розмірі 50 тис грн. отримав Микита Лиськов за анімаційну роботу «Я купив велосипед».

Другий фестиваль «Де кіно. Епізод 2» відбувся в Києві 22-23 вересня 2017 року. Програма складался з показів конкурсної програми, майстер-класів, лекцій і дискусій, а також музичних концертів. Конкурсна програма включала п’ять номінацій: «Вебізод», «Фільм, знятий на мобільний телефон», «Комедія», «Драма» та «Жахи». На конкурс було подано близько 500 короткометражних стрічок, із яких до шорт-листа увійшли 54 роботи. Гран-прі та грошову винагороду в розмірі 50 тис грн. Отримав Іван Шоха за фільм Fingerman.

Фото: facebook.com/fest.dekino

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY