detector.media
30.03.2018 16:06
Кіберполіція викрила хакера, який виготовляв та надавав у користування шкідливе програмне забезпечення
Кіберполіція викрила хакера, який виготовляв та надавав у користування шкідливе програмне забезпечення
Співробітники Київського управління Департаменту кіберполіції виявили 22-річного чоловіка, який виготовляв шкідливе програмне забезпечення для пошуку вразливостей на веб-сайтах та подальшого несанкціонованого копіювання баз даних різноманітних веб-додатків

Про це повідомляє сайт Кіберполіції.

Правоохоронці встановили, що хакер, який у мережі називав себе AntonShesar та Сatona, використовував для своєї діяльності веб-ресурси РФ та здійснював управління вірусом з використанням протоколу для забезпечення віддаленої роботи користувача із сервером.

«Він займався створенням та збутом шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для втручання в роботу серверного обладнання, з подальшим несанкціонованим копіюванням баз даних, які на ньому знаходяться», – повідомляє Кіберполіція.

Також повідомляється, що 22-річний уродженець Черкаської області на різноманітних хакерських форумах пропонував свої послуги з надання в оренду шкідливого програмного забезпечення.

За інформацією Кіберполіції, правоохоронці провели одночасно три санкціоновані обшуки на території Черкаської та Київської областей та вилучили комп’ютерну техніку з якої здійснювалося віддалене керування веб-ресурсом та шкідливим програмним забезпеченням. Крім того, як зазначає Кіберполіція, у помешканні чоловіка було виявлено дані облікових записів, з використанням яких здійснювалося керування веб-сервером із розміщених на них вірусів.

«Також виявлено файли з інформацією щодо більш як 5 тис. скомпрометованих облікових записів. На додаткових носіях інформації виявлено інформацію щодо ще 10 тисяч облікових записів електронних скриньок, доступ до яких було отримано незаконно», – зазначено на сайті.

За повідомленням Кіберполіції, наразі триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 361 (несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних мереж) КК України.

Нагадаємо, у березні працівники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції встановили причетність 30-річного мешканця Києва до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу.

Фото: Кіберполіція

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY