detector.media
30.03.2018 15:29
У Кремлі кажуть, що не мають інформації щодо звернення адвоката Сущенка до Путіна
У Кремлі кажуть, що не мають інформації щодо звернення адвоката Сущенка до Путіна
Прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що не має інформації про звернення адвоката Марка Фейгіна з проханням звільнити журналіста Романа Сущенка в обмін на росіян, яких утримують в Україні

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, днями адвокат журналіста Марк Фейгін оприлюднив звернення до президента РФ Володимира Путіна, у якому наголосив, що не втрачає надії на гуманітарне рішення у справі свого підзахисного, та що робота політичних адвокатів «має бути огороджена від переслідувань».

«Я не маю якоїсь інформації із цього приводу і щодо процесу, який відбувається, і щодо звернення адвоката. Мені знадобиться певний час, щоб хоч щось з'ясувати. Мені невідомо про те, що такі пропозиції надходили», – сказав журналістам Пєсков.

Щодо перспектив обміну українця на утримуваних росіян прес-секретар зазначив: «У цьому випадку є спеціальна група, яка обговорює питання обміну утримуваних осіб».

За словами Пєскова, йому невідомо, за якою статтею КК РФ обвинувачують Сущенка, і чи підпадає він під категорію осіб, про обмін яких можна говорити.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Роману Сущенку продовжили термін тримання під вартою в СІЗО «Лефортово» на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

28 березня Московський суд оголосив перерву в справі Сущенка до 23 квітня.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY