detector.media
29.03.2018 09:21
Фейгін припускає позасудові переговори щодо долі Романа Сущенка
Фейгін припускає позасудові переговори щодо долі Романа Сущенка
Адвокат незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка вважає, що оголошена до 23 квітня перерва в судових засіданнях може бути пов'язана з позасудовими переговорами про долю його підзахисного.

Про це Марк Фейгін повідомив «Укрінформу».

«Отже, суд оголосив перерву до 23 квітня. Офіційним поясненням названо те, що судді, які ведуть процес, зайняті в інших справах. Можуть бути і різні інші пояснення. Наприклад, таке: велику перерву вирішили зробити у зв'язку з тим, що йдуть якісь несудові переговори про долю Сущенка», – сказав Фейгін.

На думку адвоката, сторона обвинувачення викладає свої аргументи недетально, стисло, що також може свідчити: якісь переговори у справі Сущенка дали свій результат.

Він ще раз зазначив, що з травня «можуть початися конкретніші переговори з приводу звільнення Романа Сущенка».

«Сподіваюся, що на той час будуть сприятливі політичні умови. У цьому сенсі може бути важливим приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на Санкт-Петербурзький економічний форум, який пройде наприкінці травня», – сказав адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Роману Сущенку продовжили термін тримання під вартою в СІЗО «Лефортово» на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

28 березня Московський суд оголосив перерву в справі Сущенка до 23 квітня.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY