detector.media
27.03.2018 20:00
Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін
Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін
Адвокат запевнив українців, що журналіст повернеться додому вже цього року.

Українському журналісту Роману Сущенку, якого в Росії звинувачують у шпигунстві, продовжили термін тримання під вартою в СІЗО «Лефортово» на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

Як повідомив УНІАН його адвокат Марк Фейгін, таке рішення ухвалив Мосміськсуд.

«Найголовніше - це продовження терміну тримання під вартою. Продовжили на шість місяців термін тримання під вартою на період процесу», - сказав Фейгін.

При цьому адвокат розраховує, що після оголошення вироку Сущенка обміняють.

«Романа Сущенка обміняють, повернеться ще цього року, може, навіть і влітку, на це шанси дуже великі. Переговори йдуть. Я хочу запевнити українську аудиторію, що Сущенко повернеться додому, у мене для цього є всі підстави», - сказав Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

20 березня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на останнє продовження терміну утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

27 березня у Москві почалися попередні слухання у справі Сущенка. Обвинувачений українець не визнав провини. Суд оголосив перерву до 28 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY