detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
26.03.2018 10:45
Відкрито кримінальне провадження через побиття полтавської журналістки Ольги Гунжель
Відкрито кримінальне провадження через побиття полтавської журналістки Ольги Гунжель
За фактом побиття журналістки полтавської газети «Хроніки громад» Ольги Гунжель у приміщенні Бутенківської сільської ради поліція відкрила провадження за ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України

Про це «Детектору медіа» повідомив начальник відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв.

«23 березня відкрито кримінальне провадження за статтею 345-1. Це злочин проти журналіста. В рамках цього провадження будуть встановлені всі обставини даної події та надана юридична і правова оцінка діям сторін конфлікту», – сказав він.

Пан Сулаєв також зазначив, що будь-який журналіст під час виконання професійного обов’язку має себе ідентифікувати – мати при собі відповідне посвідчення, бейдж: «Щоб люди знали, що за побиття журналіста передбачене таке саме покарання як за побиття правоохоронця, співробітника СБУ».

Нагадаємо, 23 березня у приміщенні Бутенківської сільської ради на журналістку місцевої газети «Хроніки громад» Ольгу Гунжель напали співробітники сільради. Внаслідок чого у журналістки діагностовано перелом кісток носу та черепно-мозкову травму. Журналістка зверталась до поліції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY