detector.media
12.03.2018 12:15
Сущенка підтримали французькі колеги
Сущенка підтримали французькі колеги
Колеги та друзі українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Москві, очікують на його повернення, висловлюють йому слова своєї підтримки та вірять у найшвидше звільнення

Про це повідомляє «Укрінформ».

 «Хочу сказати від себе і не лише від себе, бо знаю, що під цими словами підпишуться інші колеги, його друзі, що ми дуже пишаємося ним, що він для нас – людина з великої літери, надійна, щира, що він – великий професіонал своєї справи, дуже славний журналіст і що нам дуже сильно його бракує, – розказала в інтерв’ю «Укрінформу» українська журналістка Жаяр-Чесановська, яка мешкає у Франції. – В наших дружніх колах, і в професійних – його не вистачає. Якби це було можливо передати свою силу, свою енергію, щоб він тримався й не втрачав надії і віри».

Вона наголосила, що колеги та друзі журналіста очікують його звільнення та повернення до Франції, відновлення професійної діяльності.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

Фото: Styler - РБК-Украина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY