detector.media
07.03.2018 12:37
Ірина Геращенко просить військових журналістів повідомляти, якщо вони потрапляють під обстріли в АТО
Ірина Геращенко просить військових журналістів повідомляти, якщо вони потрапляють під обстріли в АТО
Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко планує передати до ОБСЄ та Ради Європи факти обстрілу військових журналістів у зоні АТО

Пані Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що в Україні «не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень права журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території» та закликала медійників повідомляти про такі випадки.

«Я звертаюся до всіх військових журналістів, які потрапляли під обстріли в зоні конфлікту, будь ласка, надайте мені інформацію: де, коли, за яких обставин, якщо є відео, буду дуже вдячна. Ми з МЗС зробимо все від нас залежне, аби донести ці факти в т.ч. до ОБСЄ та РЄ. Дякую і чекаю від вас, шановні колеги, інформацію, це правда дуже й дуже важливо», – написала вона.

Нагадаємо, останнього разу «Детектор медіа» писав про обстріл в зоні АТО знімальної групи програми «Вікна-новини» телеканалу СТБ - журналіста Андрія Почтева та оператора Артема Деженкова. Вони  потрапили під обстріл бойовиків, коли знімали сюжет про військові будні на позиціях українських військових у Красногорівці на Донеччині.

Раніше під обстріл потрапили журналісти «Інтера», 5-го каналу, «1+1», ВВС, ICTV.

Фото: "Зеркало недели"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY