detector.media
06.03.2018 12:49
Роману Сущенку сказали про смерть батька
Роману Сущенку сказали про смерть батька
Українському журналістові Романові Сущенку, який незаконно утримується в московському СІЗО «Лефортово», повідомили про смерть його батька Володимира Полікарповича.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін.

«Сьогодні у мого підзахисного Сущенка був український консул Геннадій Брескаленко. Він повідомив йому про смерть батька. Про реакцію Романа поки не знаю. Постараюся зробити все, щоб потрапити до нього цього тижня», - сказав пан Фейгін.

«Узагалі згідно з жеребкуванням, відвідини підзахисного у мене тільки 19 березня. Але я постараюся помінятися на більш ранній термін», - додав він.

Як повідомлялося, Володимир Полікарпович Сущенко помер 2 березня на 79-му році життя. Того дня Марк Фейгін відвідував свого підзахисного, але не наважився сказати йому про смерть батька.

«Помер батько Романа Сущенка, сьогодні вранці. Бачив щойно Романа в тюрмі. Та не сказав йому. Так що не знає він, що батька більше немає», - написав адвокат журналіста на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а в середу, 21 лютого, Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY