detector.media
28.02.2018 17:53
Заступницю мера Дніпра звільнили «за висловлювання щодо статусу державної мови» у соцмережі
Заступницю мера Дніпра звільнили «за висловлювання щодо статусу державної мови» у соцмережі
У Дніпрі «за висловлювання щодо статусу державної мови» звільнили з посади заступницю міського голови, колишню лідерку Дніпропетровської міської організації «Опозиційного блоку» Світлану Єпіфанцеву. Інформацію про це підтвердили в Дніпровській міськраді 28 лютого.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За даними міськради, Світлану Єпіфанцеву звільнено, згідно з розпорядженням міського голови Дніпра Бориса Філатова, 28 лютого за угодою сторін.

За інформацією мерії, причиною звільнення стали «сварки і нескінченне з'ясування стосунків з іншими працівниками виконкому», останньою краплею стала «необґрунтована критика державної мовної політики».

Раніше у Facebook Борис Філатов повідомив, що заступниці міського голови «від сьогодні запропоновано звільнитися за висловлювання щодо статусу державної мови та порушення етики державного службовця».

Світлана Єпіфанцева цими днями написала пост у Facebook з критикою рішення про дубляж українською мовою фільмів у кінотеатрах. Пост викликав резонанс, згодом чиновниця його видалила.

Як повідомила Єпіфанцева, вранці 28 лютого вона не змогла потрапити до свого службового кабінету через заміну замків, їй також запропонували поставити в гараж службове авто.

Лідерка Дніпропетровської міської організації «Опозиційного блоку» Світлана Єпіфанцева стала заступницею мера Бориса Філатова у лютому 2016 року. Міський голова тоді назвав цей крок «компромісом між демократичними та опозиційними силами». Єпіфанцеву одразу виключили з партії і звільнили з посади керівника партійного осередку.

Нагадаємо, міський голова Дніпра Борис Філатов з посиланням на слідче управління поліції повідомив про відкриття кримінального провадження щодо депутата міської ради Сергія Суханова («Опозиційний блок») через пост у Facebook.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY