detector.media
15.02.2018 18:23
Адвокат Сущенка назвав термін закінчення ознайомлення з матеріалами справи журналіста
Адвокат Сущенка назвав термін закінчення ознайомлення з матеріалами справи журналіста
Незаконно заарештований у Москві кореспондент «Укрінформу» Роман Сущенко і його адвокат Марк Фейгін закінчать ознайомлення зі справою наступного тижня - після ознайомлення з речовими доказами слідства.

Про це Марк Фейгін повідомив «Укрінформ».

«Як я вже розповідав, мій підзахисний закінчив ознайомлення зі справою. Я постараюся швидше прочитати три томи, які залишилися мені. Наступного тижня ми разом ознайомимося з речовими доказами. Імовірно, у нас на це піде один день. Сподіваюся, вкладемося», - сказав Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

7 лютого російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY