detector.media
05.02.2018 12:52
У Кабміні і Раді все ще консультуються з приводу заяви Юрія Стеця про відставку
У Кабміні і Раді все ще консультуються з приводу заяви Юрія Стеця про відставку
За словами голови уряду Володимира Гройсмана, звільненням міністра інформаційної політики Юрія Стеця та міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового займається Верховна Рада.

Про це пан Гройсман заявив у понеділок, 5 лютого, на брифінгу в парламенті, повідомляє «Українська правда». 

«Ідуть консультації, і подивимось, що буде потрібно для того, щоб визначити остаточні кандидатури на ті посади, з яких будуть звільнені парламентом міністри. Можливо, хтось і залишиться працювати», - зазначив прем'єр.

Він розповів, що зараз щодо цього питання відбувається «діалог в рамках коаліції».

Як повідомляв «Детектор медіа», у вересні минулого року міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що не збирається відкликати свою заяву про відставку.

Про це він сказав на засіданні Комітету свободу слова та інформаційної політики 6 вересня.

«Я не збираюся відкликати свою заяву про відставку. Але працюватиму, поки Верховна Рада не проголосує за мою відставку. Принагідно хочу засвідчити повагу всім членам комітету свободи слова, з яким міністерство плідно співпрацює», –  сказав він. 

Юрій Стець написав заяву про відставку з посади 31 травня 2017 року. Функції виконуючого обов'язки міністра під час його перебування в лікарні покладалися на його першу заступницю Еміне Джапарову.

За словами джерела в Адміністрації Президента, на посаду очільника МІП розглядалися три кандидатури. 112.ua повідомляв, що йдеться, можливо, про нинішнього заступника міністра інформполітики Дмитра Золотухіна, голову Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Миколу Княжицького і радника глави МВС Зоряна Шкіряка.

Функції виконуючого обов'язки міністра інформаційної політики на час перебування міністра в лікарні були покладені на першу заступницю міністра Еміне Джапарову.

У червні пані Джапарова заявила, що готова замінити Юрія Стеця на посаді міністра, якщо парламент за це проголосує.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY