detector.media
31.01.2018 13:39
Блогера Коцабу знову судять
Блогера Коцабу знову судять
В Івано-Франківській області в середу, 31 січня, розпочинається новий розгляд справи блогера Руслана Коцаби, який був затриманий у 2015 році, а потім виправданий

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу у прес-службі Апеляційного суду Івано-Франківської області.

«Сьогодні Богородчанський районний суд розпочинає розгляд справи Руслана Коцаби з початку. Рішення про перегляд справи ухвалив Вищий спеціалізований суд України, скасувавши ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області, який звільнив Коцабу у залі суду. У Івано-Франківському міському суді не змогли зібрати колегію суддів, щоб переглянути справу Коцаби. Відтак її направили на розгляд до Богородчанського суду», - йдеться в повідомленні.

Сам Коцаба не виключає, що його знову можуть заарештувати, про що написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Апеляційний суд Івано-Франківської області задовольнив заяву про самовідведення головуючого судді Надії Стефанів у справі блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України

Як повідомляв «Детектор медіа», у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахують з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY