detector.media
29.01.2018 14:27
Суд відмовився призупинити заборону серіалу «Свати» (ВИПРАВЛЕНО)
Суд відмовився призупинити заборону серіалу «Свати» (ВИПРАВЛЕНО)
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився зупинити дію наказу Державного агентства з питань кіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

Відповідну ухвалу суд виніс 17 січня, відмовивши нею в задоволенні заяви про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал».

Нагадаємо, ТОВ «Кіноквартал» оскаржує в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення російського актора Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідачами виступають Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

У своєму позові «Кіноквартал» просить суд визнати протиправними дії СБУ та Мінкульту та скасувати їхні рішення щодо заборони в'їзду в Україну громадянину РФ, актору серіалу «Свати» Федору Добронравову та його внесення до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, а також скасувати рішення Держкіно щодо визнання недійсним державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування серіалу «Свати».

Разом з позовною заявою «Кіноквартал» подав заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу Держкіно про скасування прокатного посвідчення «Сватів». На обґрунтування клопотання про забезпечення позову «Кінокварталом» було долучено роздруківку з сайту Media Sapience. Суд відмовив у задоволенні цієї заяви про забезпечення позову.

Рішення щодо самого позову суд поки що не ухвалював.

Нагадаємо, 28 листопада Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» - Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY