detector.media
27.01.2018 17:01
У Петербурзі двох журналістів затримано за непокору судді, який не допускав їх на засідання
У Петербурзі двох журналістів затримано за непокору судді, який не допускав їх на засідання
У Санкт-Петербурзі (Росія) затримано журналістів «Медиазоны» Сашу Богіно і Давида Френкеля, які намагалися потрапити на засідання з обрання запобіжного заходу затриманому раніше російському антифашисту Ігорю Шишкіну в Дзержинському суді міста.

Про це повідомляє «Медуза».

Журналістів затримали і звинуватили в непокорі законному розпорядженню представника влади (19.3 КоАП РФ).

Згодом журналісти написали у Twitter: «Факт нашого затримання ніде не зафіксовано, необхідність затримання нічим не підтверджена, але ми замкнені в поліцейській машині. Відпускати не збираються, везти до відділу теж не поспішають».

Вони також опублікували своє фото у поліцейській машині.

Як повідомляє «Медиазона», поліцейські пояснили журналістам, що співробітниця охорони нібито написала заяву про їх незаконне проникнення на об'єкт, що охороняється. За словами кореспондентів, після цього їх грубо заштовхали в службовий автомобіль.

Раніше суддя Дзержинського районного суду Петербурга Володимир Васюков не пустив журналістів «Медиазоны» на засідання з обрання запобіжного заходу антифашисту Ігорю Шишкіну, підозрюваному в участі в терористичному співтоваристві, пояснивши це тим, що субота - вихідний день. Коли кореспонденти «Медиазоны»  пройшли через співробітницю охорони, яка не переписала їх паспортні дані, до них підійшли поліцейські і пояснили, що суд є об'єктом, що охороняється, на який не допускаються сторонні.

Після недовгого розгляду з'ясувалося, що голова суду Віктор Шашкін дав співробітниці охорони розпорядження «виставити» журналістів. В результаті кореспондентів вигнали з суду, так і не назвавши причини такого рішення.

Росіянин Ігор Шишкін був затриманий 26 січня. Про його місцезнаходження нічого не було відомо до суботи, коли його привезли до суду. Раніше ФСБ провела кілька обшуків у лівих активістів в Петербурзі - за наявними даними, у справі про участь в терористичному співтоваристві. За цією статтею був заарештований активіст Віктор Філінов. Він і ще один чоловік поскаржилися на катування з боку ФСБ.

Нагадаємо, 24 січня у швейцарському Давосі на Всесвітньому економічному форумі представники російських ЗМІ влаштували провокацію проти української делегації.

На фото - затримані російські журналісти

Фото: з Twitter затриманих журналістів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY