detector.media
22.01.2018 10:50
Через інтерв’ю «Цензору.Нет» НАБУ проводить перевірку щодо свого позаштатного агента
Через інтерв’ю «Цензору.Нет» НАБУ проводить перевірку щодо свого позаштатного агента
У Національному антикорупційному бюро України почали службову перевірку щодо свого позаштатного співробітника Євгена Шевченка після інтерв'ю, яке він дав «Цензор.Нет». Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) може забрати всі справи з НАБУ й розслідувати їх з іншими правоохоронними органами через витік інформації

Про це «1+1» повідомив керівник САП Назар Холодницький.

«Ми глибоко стурбовані таким черговим витоком інформації. Це ще раз підтверджує те, що в Антикорупційного бюро є системна проблема з таємницею слідства. Якщо так буде діяти далі, то Антикорупційна прокуратура просто не буде мати іншого виходу як забрати всі справи з НАБУ, залучати підрозділи інших правоохоронних органів і з ними доводити їх до кінця», – сказав пан Холодницький.

Керівник САП також зазначив, що зараз через цю ситуацію НАБУ проводить внутрішню перевірку, а згодом буде відкрито кримінальне провадження.

У своєму інтерв'ю «Цензор.Нет» пан Шевченко розказав деталі співпраці з НАБУ.

«Були певні причини, з яких я дав це інтерв’ю. Я зараз не можу про ці причини казати, але з часом обов’язково вони стануть відомі суспільству», – поянсив пан Шевченко «1+1».

Нагадаємо, схожа ситуація була у листопаді 2017 року, коли після спілкуванням з журналістами директором НАБУ Артемом Ситником була відкрита кримінальна справа за фактом можливого розголошення таємниці слідства посадовою особою правоохоронного органу. Тоді пан Ситник стверджував, що під час спілкування з журналістами не надавав їм даних досудового слідства.

На фото - Євген Шевченко

Фото: скріншот відео «1+1»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY