detector.media
15.01.2018 16:37
Щороку кількість виявлених кіберзлочинів збільшується в середньому на 2,5 тис – Кіберполіція
Щороку кількість виявлених кіберзлочинів збільшується в середньому на 2,5 тис – Кіберполіція
Голова Кіберполіції Сергій Демедюк повідомив, що кількість виявлених злочинів у сфері кібербезпеки збільшується в середньому на 2,5 тис кожного року

Про це повідомляє «Економічна правда».

«Щороку кількість виявлених кіберзлочинів збільшується в середньому на 2,5 тисяч. У 2017 році ми супроводжували близько 7 тис кримінальних проваджень, з них 4,5 тис. – винятково кіберзлочини. За одинадцять місяців 2017 року ми направили до суду обвинувальні акти щодо 726 осіб», – повідомив пан Демедюк.

Нагадаємо, 27 червня в Україні та інших країнах розпочалася масштабна хакерська атака, яка вразила комп’ютери уряду, банків, підприємств, телеканалів.

Служба безпеки України 1 липня заявила про причетність російських спецслужб до атаки комп’ютерного вірусу Petya.A. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалось у декілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання прикладного бухгалтерського програмного забезпечення.

8 листопада президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», прийнятий Верховною Радою України 5 жовтня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY