detector.media
19.12.2017 16:47
20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова
20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова
У середу, 20 грудня, Апеляційний суд Києва розпочне розгляд скарги прокуратури Київської області щодо звільнення на поруки азербайджанського журналіста, громадянина Нідерландів Фікрата Гусейнова, заарештованого в Україні на вимогу влади Азербайджану

Про це ІМІ повідомив сам Фікрат Гусейнов.

За його словами, прокуратура досі не повернула йому паспорт Нідерландів, який раніше забрала, і не видала жодного документу, що посвідчує особу.

«Прокуратура не повертає мені паспорт і не пояснюють, чому забрали. Мій захист писав заяву і Микола Княжицький щодо повернення паспорту, але ніякої відповіді», – сказав журналіст.

Також Гусейнов повідомив, що Інтерпол за запитом Нідерландів видалив зі своєї бази інформацію про нього. «Після 13 листопада я вже не в розшуку», – зазначив він.

Екстрадиційну перевірку щодо того, чи є підстави, які унеможливлюють його видачу Азербайджану, завершено, повідомив також журналіст, але її результати йому невідомі.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшуку Інтерполу.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнову у вигляді 18 діб арешту. Адвокати пана Гусейнова оскаржили його арешт в апеляції.

27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва відпустив арештованого опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі) на поруки народного депутата Миколи Княжицького і правозахисника Бориса Захарова.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

 Фото: Центр інформації про права людини

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY