detector.media
17.11.2017 10:28
У Раді Європи сподіваються, що в Україні покращиться доступ до архівів
У Раді Європи сподіваються, що в Україні покращиться доступ до архівів
Заступник голови офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко висловила сподівання, що доступ до архівів в Україні буде удосконалено

Про це пані Литвиненко сказала на міжнародній конференції «Доступ до архівів як частина права на інформацію» у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми намагаємося підтримувати проблемні моменти, які є в українському суспільстві, для того, щоб поліпшити і привести їх у відповідність до стандартів Ради Європи. Тут ми говоримо про підтримку виконання Україною своїх зобов'язань як країни-члена... Ми дуже сподіваємося, що в питанні архівної справи буде вдосконалено доступ до архівів, і це буде загальним надбанням для всього суспільства», – сказала пані Литвиненко.

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням приєднатися до Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів, що, на думку омбудсмена, сприятиме впровадженню в Україні міжнародних стандартів.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк повідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у поточному році року вдвічі.

Фото: "Пращук"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY