detector.media
30.09.2017 14:45
Українські дипломати у Польщі закликають тиснути на Кремль заради звільнення політв’язнів – зокрема Романа Сущенка
Українські дипломати у Польщі закликають тиснути на Кремль заради звільнення політв’язнів – зокрема Романа Сущенка
Посольство України у Польщі заявляє, що міжнародне співтовариство має солідарно здійснювати тиск на Росію, щоб Кремль перестав порушувати міжнародне право, окуповуючи частину території України й утримуючи у себе українських політв'язнів, зокрема журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Рік тому у Москві було незаконно затримано українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який донині утримується у російській в'язниці за надуманими звинуваченнями. Росія застосовує репресивні методи колишнього НКВС щодо українців та кримських татар»,- наголошують українські дипломати.

Посольство України в Польщі закликає демократичний світ «здійснювати солідарний тиск на Росію, аби Кремль припинив порушувати міжнародне право завдяки своїй агресивній політиці й окупації частини території України і брутального викрадення й утримування в Росії українських політв'язнів».

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в Росії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що сподівається до кінця року отримати позитивні новини щодо звільнення ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY