detector.media
26.09.2017 19:01
Суд відмовив меру Тернополя у задоволенні позову до місцевої журналістки
Суд відмовив меру Тернополя у задоволенні позову до місцевої журналістки
Волочиський районний суд (Хмельницька область) відмовив міському голові Тернополя Сергію Надалу у задоволенні позову до журналістки місцевого видання «Номер один» Тетяни Колесник.

Про це повідомляє УНІАН.

У суді Сергій Надал вимагав спростування фактів, викладених в статті-передруку на одному місцевих з сайтів, до якого, як переконує Тетяна Колесник, вона на момент публікації вже не мала жодного стосунку, а також 20 тис. грн компенсації моральних збитків. Журналістка пов’язує судовий позов із спробою психологічного тиску на неї через журналістські розслідування щодо оборудок місцевої влади, які вона публікує в виданні «Номер один».

За словами Тетяни Колесник, судова тяганина тривала два роки. Спочатку справу розглядав Тернопільський міськрайоний суд, однак згодом суддя прийняла рішення передати слухання справи за місцем прописки відповідача у Волочиський районний суд.

У постанові суд відмовив позивачу у задоволенні його позову про захист ділової репутації, спростування неправдивої інформації та відшкодування моральної шкоди. Водночас в документі сказано, що представник позивача має право оскаржити рішення до апеляційного суду Хмельницької області через Волочиський районний суд протягом 10 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, у травні тернопільські журналісти закликали міського голову Сергія Надала припинити маніпулювати громадською думкою та поширювати наклепницьку інформацію про опонентів у ЗМІ.

На фото - Сергій Надал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY