detector.media
18.09.2017 11:28
На суді у «справі Семени» адвокати готуються надати докази невинуватості журналіста
На суді у «справі Семени» адвокати готуються надати докази невинуватості журналіста
На засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя у справі кримчанина Миколи Семени 18 вересня планують заслухати представника прокурора, після чого сторона захисту надасть докази невинуватості журналіста

Про це сам Микола Семена розповів у коментарі Крим.Реалії.

«Сьогодні процес дійшов до стадії дебатів сторін. Слово нададуть представнику прокуратури, який повинен викласти свою аргументацію й заявити своє бачення вироку. Після цього ми разом з адвокатами представлятимемо свою систему доказів. Ми повинні вийти на викриття тих звинувачень, які надає прокуратура і слідство, і повинні спростувати всі основні й більшість другорядних доказів і довести, що за мною немає злочинів, у самій статті немає закликів до порушення територіальної цілісності Росії», – сказав пан Семена.

Як повідомляв «Детектор Медіа», в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд. Наразі тривають суди.

Микола Семена заявляє, що у своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне висловлення думки».

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Офіс Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ стежить за справами незаконно затриманих і переслідуваних українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва.

Про це в кулуарах конференції ОБСЄ з імплементації зобов'язань у галузі людського виміру у Варшаві (Польща) в коментарі «Укрінформу» заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY