detector.media
17.09.2017 14:33
Через рік після затримання Сущенка продовження його арешту розглядатиме у Росії суд більш високої інстанції
Через рік після затримання Сущенка продовження його арешту розглядатиме у Росії суд більш високої інстанції
Марк Фейгін, який захищає незаконно ув'язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка, уточнив, що засідання про продовження строку арешту Сущенка буде проходити в Московському міському суді.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Нагадаю, що термін утримання під вартою Сущенка закінчується 30 вересня. І тоді ж виповниться рівно рік з моменту затримання. Тому засідання про продовження строку арешту Сущенка проходитиме не в райсуді, а більш високій інстанції - Мосміськсуді», - сказав  Марк Фейгін.

Він також повідомив, що минулого тижня двічі відвідував свого підзахисного. У четвер Романа Сущенка відвідав консул України Геннадій Брескаленко.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. Наразі тривають суди.

Журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Москві 30 вересня минулого року, передав вітання учасникам книжкового Форуму у Львові, подякував за проведення дискусійної панелі про українських журналістів в полоні держави-агресора і повідомив, що готує збірку методик виживання політв’язня в російській тюрмі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY