detector.media
14.09.2017 18:01
Журналіст з Луцька отримав підозрілі повідомлення після того, як поліція почала розслідувати погрози на його адресу
Журналіст з Луцька отримав підозрілі повідомлення після того, як поліція почала розслідувати погрози на його адресу
Редактор інтернет-видання «Волинь24» з Луцька Юрій Ричук отримав у месенджері Telegram підозрілі повідомлення з невідомого акаунту від невідомої особи.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У серпні поліція Луцька відкрила кримінальне провадження за ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом телефонних погроз головному редактору інтернет-видання «Волинь24» Юрію Ричуку.

Головред «Волині24» пов’язує дзвінок зі своїм постом у Facebook: він поширив у соцмережі новину про затримання патрульними нетверезого голови правління Фонду глави обласної ради Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка

1 вересня Юрій Ричук отримав знову підозрілі повідомлення - цього разу у месенджері Telegram. За фактом редактор «Волинь24» знову звернеться в поліцію.

Медіаюрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що дуже ймовірно, що такого роду повідомлення йдуть в продовження історії з попередніми погрозами, що лунали на адресу журналіста.

«Хоч безпосередньо у даному випадку прямих погроз не було, проте не зайвим буде повідомити про факт правоохоронцям в рамках вже розпочатого розслідування по попереднім телефонним розмовам. Тут швидше тиск психологічний», – прокоментував юрист.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 11 липня редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук заявив, що після відмови зняти з сайту критичні  матеріали про «Луцьккондитер» отримав від власниці компанії Тетяни Польської смс-погрози. У зв’язку з цим Юрій Ричук подав до поліції заяву про злочин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY