detector.media
11.09.2017 16:37
31,7 млн примірників видань буде ввезено в Україну з РФ та окупованих територій
31,7 млн примірників видань буде ввезено в Україну з РФ та окупованих територій
З 18 травня 2017 року до Державного комітету телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) надійшло на розгляд 3,8 тис. заяв від семи суб’єктів господарювання з Росії та тимчасово окупованої території щодо ввезення видавничої продукції в Україну. 3,6 тис. отримали дозвіл

Тираж видань, на які видано дозволи, становить 31,7 млн примірників, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зазначено, що найчастіше зверталися ПП «Видавництво «Махаон-Україна», ТОВ «Форс Україна», «Етніктрейд», «Дресс Шоу», «Видавництво «Арій».

За повідомленням Держкомтелерадіо, відмовлено у видачі дозволу на 131 заяву. Решта заяв знаходяться на стадії розгляду.

Зазначимо, станом на 6 липня 2017 року Держкомтелерадіо видав 538 дозволів на ввезення видавничої продукції, яка походить, виготовлена, ввозиться тощо з території держави-агресора і тимчасово окупованої території України. 87 заявникам відмовлено у видачі дозволів, у тому числі одному – на підставі висновку експертної ради.

Нагадаємо, 22 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтоді імпортери з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Також діє експертна рада, яка може розглядати надання дозволів на імпорт у випадках, коли Держкомтелерадіо матиме сумніви щодо змісту книжки.

Як повідомляв Детектор Медіа, поданий Кабінетом Міністрів законопроект №5114 «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» було ухвалено Верховною Радою 8 грудня, його підтримали 237 депутатів.

Закон було підписано Президентом України 30 грудня 2016 року. 5 квітня Уряд ухвалив постанову, якою затверджено Порядок видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення вищезгаданої видавничої продукції.

Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», що набув чинності 1 січня 2017 року.

Фото: "Інформатор"

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY