detector.media
08.09.2017 11:45
У Миколаєві священнослужитель намагався відібрати камеру у журналіста «Корабелов.інфо» (ВІДЕО)
У Миколаєві священнослужитель намагався відібрати камеру у журналіста «Корабелов.інфо» (ВІДЕО)
У Миколаєві ввечері 6 вересня в Корабельному районі під час сутичок між проукраїнськими активістами та прихожанами Української православної церкви Московського патріархату останні разом зі священнослужителем отцем Богданом перешкоджали роботі журналіста інтернет-видання «Корабелов.інфо» Сергія Белова

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Зазначено, що журналіст проводив зйомку акцій як проукраїнських активістів, які виступали проти будівництва нової церкви, так і тих, хто прийшов захищати це будівництво. Однак, захисники церкви почали штовхати журналіста, а настоятель отець Богдан взагалі намагався схопити камеру рукою.

ІМІ зазначає, що співробітник Корабельного районного відділу поліції Миколаєва, який став свідком перешкоджання журналістській діяльності, не зробив зауваження співробітнику церкви, а, навпаки, попросив журналіста відійти, бо він, за словам поліцейського, провокує людей тим, що веде зйомку.

Нагадаємо, у Миколаївській області перша заступниця голови Новобузької районної держадміністрації Наталя Завальнюк забороняла місцевому журналісту Юрію Черемісу знімати в школі №1 міста Новий Буг без погодження з власником будівлі, яким, за її словами, є голова райради.

Зазначмо, за вісім місяців 2017 року ІМІ зафіксував на території України 172 випадки порушень свободи слова. До трійки лідерів увійшли випадки перешкоджання журналістській діяльності, обмеження доступу до публічної інформації, погрози та залякування журналістів. Минулого року за цей же період було зафіксовано 184 випадки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY