detector.media
25.08.2017 10:24
CNN показав, як СБУ затримує шпигунів КНДР, що намагалися отримати в Україні інформацію про ракетні двигуни
CNN показав, як СБУ затримує шпигунів КНДР, що намагалися отримати в Україні інформацію про ракетні двигуни
Офіцер СБУ заявив в ефірі американського каналу CNN, що КНДР не могла отримати ракетні технології з України, оскільки всі подібні спроби були припинені українськими спецслужбами.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сюжет CNN.

Телеканал опублікував відео затримання і арешту двох шпигунів з Північної Кореї, які намагалися отримати секретну інформацію про двигуни для ракет.

На кадрах запису видно як двоє людей азіатської зовнішності фотографують, як вони вважали, секретні документи з підшивок, що лежать на столі в гаражі, після чого співробітники СБУ заарештовують їх. Як повідомляється, ці документи були підроблені для спецоперації спецслужби, яка планувалася кілька місяців.

Відеозапис журналістам CNN на умовах анонімності надав, офіцер СБУ, який в той час працював над справою шпигунів з КНДР.

Він стверджує, що отримання КНДР ракетних технологій є неможливим, оскільки всі їхні спроби були припинені.

Співрозмовник також розповів телеканалу, що в 2011 році з України було депортовано ще двох громадян Північної Кореї, які прибули в країну через посольство Росії, після спроби отримати ракетне обладнання та пристрої самостійного наведення для ракет типу повітря-повітря.

Крім того, за його словами, в 2015 році з країни було депортовано ще 5 громадян КНДР за «підтримку розвідувальної діяльності КНДР в Україні».

Нагадаємо, газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з «чорного ринку» - ймовірно, від українського заводу «Південмаш», який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

У відповідь секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що український оборонно-промисловий комплекс не постачав ракетні двигуни та ракетні технології режиму Північної Кореї.

Як повідомляв «Детектор Медіа», заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін зазначив: заява про те, що Україна нібито постачала до Північної Кореї ракетні двигуни, ґрунтується на свідченнях експерта, тісно пов'язаного з Росією.

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод ім. Макарова» заявило, що ніколи не мало і не має жодних зв'язків із північнокорейськими ракетними програмами космічного чи оборонного характеру.

В Адміністрації Президента України назвали повідомлення ЗМІ про українські двигуни для ракет КНДР провокацією.

У середу, 16 серпня, Президент Петро Порошенко доручив провести розслідування оприлюдненої в американській газеті The New York Times інформації про можливе потрапляння українських комплектуючих до ракет в КНДР.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY