detector.media
02.08.2017 09:35
Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ
Видавці газет, які ще не зареєстровані Держкомтелерадіо, подаватимуть «Укрпошті» гарантійний лист – НСЖУ
При укладанні договорів на розповсюдження видань, які вже мали договори з «Укрпоштою» , але ще не встигли подати документи до Держкомтелерадіо для внесення у єдиний держреєстр суб’єктів видавничої справи, буде потрібний гарантійний лист. У ньому видавець підтверджує свої зобов’язання подати найближчим часом пакет документів до Комітету на реєстрацію

Таке рішення було ухвалено в ході зустрічі голови Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергія Томіленка, першого заступника Держкомтелерадіо Богдана Червака та представників «Укрпошти» , повідомляє прес-служба НСЖУ.

Спілка повідомляє, що найближчим  часом буде надіслано офіційний лист Держкомтелерадіо з цього приводу.

НСЖУ нагадує, що видавці та розповсюджувачі друкованих ЗМІ повинні подавати інформацію про себе до Держкомтелерадіо для внесення відомостей у відповідний державний реєстр.

«Попри те, що його ще не сформовано, "Укрпошта" вимагає для формування каталогу періодичних видань за передплатою свідоцтво про внесення суб’єкта господарювання до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції. Через  це дуже багато видань не можуть подати документи», – повідомляє Спілка.

Довідково: у березні цього року набрала чинність нова постанова Камбіну «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції». Попередня постанова «Про Державний реєстр видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції», що діяла з 1998 року, втратила чинність. Дія нової постанови, на відміну від попередньої, поширюється на видавців та розповсюджувачів друкованих ЗМІ.

Відтак, Держкомтелерадіо просить видавців і розповсюджувачів друкованих медіа подавати в Комітет відомості про суб’єкт видавничої справи для внесення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції (за додатковою інформацією звертатися за телефоном: (044) 279-51-56– Зеленіна Ірина Юріївна).

Нагадаємо, 20 січня НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського вимогу розблокувати розрахунки з редакціями. Також спілка зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

9 лютого НСЖУ повідомило, що «Укрпошта» блокує діяльність національних та місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік.

У березні стало відомо, що державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» планує підняти розмір тарифів не тільки на доставку передплачених газет і журналів, але й різко збільшити тариф за оформлення (приймання) передплати преси поштою. Таке зростання тарифів має знайти своє відображення у відповідному наказі Міністерства інфраструктури України.

Як писав «Детектор медіа», у НСЖУ запропонували відкласти підвищення тарифів на доставку преси до 2018 року. У березні стало відомо, що «Укрпошта» запроваджуватиме нові тарифи поетапно – з 1 липня вони підвищаться наполовину від того зростання, яке хотіли запровадити поштовики, а з 1 січня 2018 року – на повний обсяг підвищення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY