detector.media
25.07.2017 16:38
Затримано телевізійників, які збиралися запустити дрон біля військового об'єкта (ОНОВЛЕНО)
Затримано телевізійників, які збиралися запустити дрон біля військового об'єкта (ОНОВЛЕНО)
У прес-центрі командування Повітряних сил ЗСУ нагадують, що військовослужбовці добових нарядів мають право застосовувати зброю

У Житомирській області у вівторок, 25 липня, поблизу одного з військових об'єктів Повітряних сил Збройних Сил України оперативно-чергова служба військової частини затримала представників одного з вітчизняних телеканалів при спробі запуску квадрокоптера в прилеглій до військового об'єкта трикілометровій зоні.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України у Facebook.

«Командування Повітряних сил ЗСУ в черговий раз застерігає від провокаційних дій поруч із військовими частинами... Будь-які порушення, пов'язані з проникненням на територію військового об'єкта, використанням безпілотних літальних апаратів над військовими частинами і настроями військових підрозділів, а також над базами, складами і арсеналами або на підльоті до них збиватимуть без попереджень, причетних до таких інцидентів осіб - затримувати і притягувати до відповідальності згідно із законодавством України», - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі також зазначають, що військовослужбовці добових нарядів відповідно до статутних обов'язків мають право застосовувати зброю під час несення служби.

У прес-центрі командування Повітряних сил ЗСУ «Детектору Медіа» наразі відмовилися повідомляти будь-які подробиці інциденту, крім того, що порушників передано до Національної поліції, куди і порадили звертатися. У Головному управлінні Нацполіції Житомирської області у відповідь на наш запит спочатку порекомендували звернутися до ініціатора поширення інформації, але потім повідомили, що «на місце події виїздила слідчо-оперативна група поліції. Нікого не затримували, оскільки в діях журналістів не вбачалося складу правопорушення».

Як повідомляв «Детектор Медіа», 24 квітня телеканал ZIK повідомив про затримання знімальної групи програми «Стежками війни» у Рівненській області, неподалік смт. Оржів. Журналістів затримали за адміністративне порушення. 

Фото: Panoramio

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY