detector.media
09.07.2017 11:01
Кириленко готовий внести до Верховної Ради зміни до закону щодо запрошення в Україну російських артистів
Кириленко готовий внести до Верховної Ради зміни до закону щодо запрошення в Україну російських артистів
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявляє, що найближчим часом до парламенту буде внесений законопроект із змінами до Закону «Про гастрольні заходи в Україні», в якому запропоновано окрему статтю «Особливості організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян із країни-агресора».

Про це він сказав в ефірі «Українського радіо», повідомляє прес-служба В'ячеслава Кириленка.

«Валом почали лізти співаки і музиканти, які неодноразово виступали в окупованому Криму. Молодь може і не знати історію тих музикантів, але наші організатори точно знають, хто і де виступав, і всеодно запрошують антиукраїнських діячів. Це призводить до того, що правоохоронці змушені прямо на кордоні виловлювати путінських арт-пропагандистів і заверати назад. Але  це не їх функція», - заявив віце-прем’єр.

Згідно з новим законопроектом, мінімум як за 30 днів організатори повинні попереджати СБУ про приїзд  виконавця, щоб Служба безпеки перевірила всю інформацію стосовно запрошеного в Україну артиста.

«Якщо він в Криму не виступав, нічого проти України не заявляв - організатор отримує погодження і проводить концерт», - сказав Кириленко.

Він повідомив, що законодавчу ініціативу буде внесено до Верховної Ради найближчим часом, і спрогнозував, що  парламент розгляне її якнайшвидше, бо це, на його переконання, питання національної безпеки.

«Ми законодавчо поставимо бар’єр, і та невелика когорта російських виконавців, яка підтримує нашу країну і своєю позицією бореться проти Путіна, безумовно буде продовжувати відвідувати Україну», - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність створення реєстру організаторів гастролей і виступів, які запрошують до України виконавців-порушників українського законодавства з Росії.

Пізніше він запропонував зобов’язати організаторів концертів попереджати правоохоронні органи про запрошення в Україну російських артистів.

Як повідомляв «Детектор медіа», протягом 30 червня і 1-2 липня одразу трьом відомим російським виконавцям був заборонений в’їзд в Україну – Б’янці, Дельфіну і Найку Борзову. Підставою для відмови стали відвідини окупованого Криму з порушенням українського законодавства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY