detector.media
05.07.2017 12:17
Перед Самітом Великої двадцятки у Гамбурзі для Путіна готують фейкові козирі проти України – InformNapalm
Перед Самітом Великої двадцятки у Гамбурзі для Путіна готують фейкові козирі проти України – InformNapalm
Російська пропаганда активізувала інформаційні вкидання щодо подій на Донбасі

Спецслужби Росії розпочали активно проводити інформоперації, які є не лише відповіддю на затримання в Україні російських військовослужбовців, але і на підготовку до Саміту G20 у Гамбурзі.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Планується, що під час саміту президент США Дональд Трамп обговорюватиме з президентом РФ Володимиром Путіним і ситуацію в Україні, тому останньому потрібні якісь аргументи, хоча б і фейкові.

«4 липня, у першій половині дня, зафіксовано одразу два інформаційні вкидання аналогічного спрямування, що є дуже щільним «графіком» навіть для російської пропаганди. У них мало часу, вони поспішають до саміту G20, сьогодні для виконання цього завдання кинуті всі сили», - йдеться у повідомленні.

Перша «інформаційна качка» стосувалася того, що нібито на території ОРЛО запобігли теракту проти ОБСЄ, друга – що бойовики «ДНР» заявили про запобігання «теракту» біля коледжу в Донецьку.

У другій половині дня російські ЗМІ розтиражували новину про захоплення в полон «майора ЗСУ із 128-ї бригади», який нібито готував теракти на території, контрольованій терористами «ДНР». Це повідомлення спростував заступник командира 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади ЗСУ Євген Бондар, за словами якого, ніхто з військових бригади в полон не потрапляв.

Як зазначають в InformNapalm, синхронна робота спікерів терористичних формувань «ЛНР», «ДНР» і російських медіа є наслідком інформаційної операції російських спецслужб, яка повинна стати відповіддю зокрема на захоплення в полон військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ РФ Віктора Агєєва і затримання двох диверсантів ФСБ Росії Володимира Кузнецова і Аскара Кулуба 30 червня 2017 року.

Упродовж двох останніх діб також запускалися інформаційні хвилі в Тwitter і ЗМІ про «підготовку терактів у Донецьку», наголошується у дослідженні міжнародної розвідувальної спільноти.

Як писав «Детектор Медіа», координатор спільноти «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що співробітники ФСБ РФ розпочали на території ОРДЛО (Донецьк, Горлівка, Луганськ) нову інформаційну операцію під назвою «Лист примирення».

«У рамках операції йде пошук місцевих бойовиків, які втратили рідних і близьких, з метою їх використання для російської/проросійської пропаганди як «авторів листів примирення» до неназваних українських солдатів (у стилі «на село дідусеві»)», – написав пан Тимчук.

Фото: Depo.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY