detector.media
05.07.2017 11:00
Суд у Криму продовжив арешт «українським диверсантам», яких запропоновано додати до списку репресованих Росією журналістів
Суд у Криму продовжив арешт «українським диверсантам», яких запропоновано додати до списку репресованих Росією журналістів
Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка сидітимуть в СІЗО щонайменше до 8 липня

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя липня залишив під арештом ще на два місяці – до 8 вересня – трьох фігурантів «справи українських диверсантів» - Володимира Дудку, Дмитра Штиблікова й Олексія Бессарабова.

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

Повідомляється, що трьох фігурантів справи привозили до суду з СІЗО Сімферополя. Затримані перебувають за гратами вже вісім місяців. 3 травня той же суд продовжив арешт затриманих у «справі українських диверсантів» до 8 липня.

Нагадаємо, «членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України» Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку затримали в Севастополі 9 листопада 2016 року. Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в севастопольському центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ані співробітниками, ані контактерами з боку СБУ.

Як повідомляв «Детектор Медіа», під час конференції ОБСЄ «Свобода слова в умовах нестабільності», яка пройшла у Відні 19-20 червня, український журналіст, медіаексперт і модератор заходу Юрій Луканов запропонував додати до переліку репресованих журналістів кримських аналітиків Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова.

«До всіх відомих журналістів, які переслідуються Росією, треба додати ще два імені – Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова – аналітиків севастопольського центру «Номос», - сказав пан Луканов. Їх заарештували. Якщо раніше журналістів звинувачували в закликах до порушення територіальної цілісності Росії, то тепер звинувачують у терористичній діяльності. Вони можуть отримати десять років і більше».

На фото: Дмитро Штибліков

Фото: Vlada.io

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY