detector.media
04.07.2017 19:38
Кириленко готує зміни до законодавства щодо запрошення в Україну російських артистів
Кириленко готує зміни до законодавства щодо запрошення в Україну російських артистів
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко пропонує зобов’язати організаторів концертів попереджати правоохоронні органи про запрошення в Україну російських артистів.

Про це він розповів в ефірі «Радіо Свобода».

Посадовець готує відповідні зміни до закону про гастрольні заходи.

«Я ці зміни вже готую, і вони мають полягати в тому, що організатори гастрольних заходів повинні попереджати прикордонників, СБУ, інші відповідальні органи і установи про свій намір запросити музикантів, виконавців з Росії. Скажімо, за місяць до фестивалю чи події, яку вони планують», – сказав В’ячеслав Кириленко.

За його словами, російських артистів мають перевіряти в плані порушення законів щодо Криму і Донбасу.

«10 днів має перевірятися інформація щодо порушення чи непорушення такими виконавцями українських законів і в частині Криму, і в частині підтримки агресії на Донбасі. Якщо з цим нормально, будь ласка, отримуєте дозвіл, якщо з цим не нормально, а так буде далі в більшій кількості випадків, тоді такі виконавці хай співають для своїх прихильників у Росії. У нас своїх більш ніж достатньо», – зазначив віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність створення реєстру організаторів гастролей і виступів, які запрошують до України виконавців-порушників українського законодавства з Росії.

Як повідомляв «Детектор медіа», протягом 30 червня і 1-2 липня одразу трьом відомим російським виконавцям був заборонений в’їзд в Україну – Б’янці, Дельфіну і Найку Борзову. Підставою для відмови стали відвідини окупованого Криму з порушенням українського законодавства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY