detector.media
26.06.2017 16:20
Порошенко порушив питання звільнення Сущенка на переговорах з Макроном у Франції
Порошенко порушив питання звільнення Сущенка на переговорах з Макроном у Франції
Сьогодні, 26 червня, під час зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Франції Еммануелем Макроном, порушувалось питання звільнення українського журналіста Романа Сущенка, який незаконно перебуває у російському СІЗО «Лефортово»

Про це у Twitter повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко.

«На переговорах президент України підняв питання звільнення журналіста Романа Сущенка»,– написав він.

Нагадаємо, у травні Сущенко передав своєму адвокату Марку Фейгіну лист, адресований президенту Франції Еммануелю Макрону. Крім того, Анжеліка Сущенко, дружина журналіста, звернулася до першої леді Франції Бріжит Макрон по допомогу у звільненні чоловіка.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

На фото - Петро Порошенко та Еммануель Макрон

Фото: Святослав Цеголко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY